27.11.12

What I Wore Today

What I Wore Today.  Potpuno neodoljiva knjižica/beležnica ilustratorke Gemme Correll.  
Zamišljena je kao malo drugačiji dnevnik, za malo drugačije ljude. 
Vodđena idejom da ne voli svako da mu dnevnik bude prepun osećanja i loše poezije Correllova je napravila ovu (pogled na sliku pored) po svemu zanimljiviju beležnicu
U njeoj će korisnik crtati ili žvrljkati (ako ne ume da crta) svoje dnevne odevne kombinacije i zapisivati datum kada je kombinacija nastala, lokaciju gde je nastala, šta je tad radio ili radila, svoju ikonu stila za taj dan, kao i najbolje delove outfita. Da ne bi bilo da je nešto ispušteno, tu je i deo day into night, u kome možete sebi kao podsetnik zapisati ili nacrtati kako tu (dnevnu) kombinaciju prilagoditi večernjim satima, i još mnogo toga...
Osim toga, tu je i pregršt korisnih saveta koji će vam pomoći da što preciznije definiše svoj stil i to ko ste vi zapravo.
Ako vam se ovakav tip dnavnika dopada onda treba još i da znate da je moguće pazariti ga online i to po ceni od 9.99 funti. 

5.11.12

Pločice?!

"Da devojke vole pločice spavale bi u kupatilu." Prosto se naježim svaki put kad čujem ovu i njoj slične rečenice. Verujem da je izmislio neki debeljko pokušavajući tako da opravda svoj nerad. Ali nema veze. Ovo je slobodna zemlja, a u slobodnoj zemlji svako ima pravo da voli šta hoće, spava gde hoći i radi ili ne radi šta god hoće. 

Što se mene tiče, prikloniću se grupi koja voli pločice. Crno-bele, u kupatilu i kuhinji. Tamo mi nekako izgledaju elegantno. Sve dalje od toga teško da bih mogla da svarim, ali ko zna... 
Još jedna osoba koja izgleda voli pločice je i Olivier Rousteing, dizajner Balmaina. Ne znam da li je to zato što mnogo vremena provodi u kupatilu, da ne kažem nešto drugo ;) , ili u kuhinji, ali njega su tako inspirisale da ih je ubacio u kolekciju proleće 2013. Da li će one postati sledeći must have, čekamo da vidimo. 
Što se mene lično tiče, razmisliću. Nisam baš sigurna koliko bih se prijatno osećala kada bih na nekoj žurci ustanovila da se uklapam sa domaćinovim kupatilom... :)