31.7.12

Gradska džungla

Prvo što moram da kažem jeste da me je na ovaj post inspirisao moj momak. Ustvari, ne toliko on koliko njegova reakcija koja se ponavlja i ponavlja svaki put kad obujem moje baletanke sa animal printom. 
Mislim da već znate šta hoću da kažem. Svaki put kad ih pogleda u fazonu "hihi", ja skontam da je on jedan od onih. Onih koji kad vide animal print odmah ga povezuju sa splavušama, smonzorušama i drugim njima sličnim vrstama od kojih krvarimo na oči.

Dobro, da budem iskrena i ja sam do pre par godina bila takva. Više sam volela da vidim razne caca mace, žirafe, krokodile i drugo društvo iz zoo vrta, baš tu u zoo vrtu ili u džungli (mmm safari), umesto na nečijoj torbi, cipelama ili odeći. Ali to se nekako promenilo.
Mislim da je neka fotografija u nekom prastarom Elle-ovom editorijalu bila prekretnica u mom gledanju na animal print. Tad sam shvatila koliko je on zapravo interesantan, tj. pogodan za razbijanje svakodnevne monotonije. Takodje, po meni još jedna dobra stvar kod zoo printa je i ta da uklapajući ga mora malo i mozak da se uključi kako ne bi preterali, pa u želji da izgedamo skupo i otmeno odemo u sasvim drugu krajnost. 
Zato se ja držim one manje je više. Detalji! Detalji! Detalji! Naočare za sunce, marama, baletanke, torba... Bez preterivanja. Čisto da kombinacija malo zamiriše lux...